By: Farahida Isa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan raya

Di pagi raya
Ucapan penghulu di pagi raya
Warga rumpun di pagi raya
View all 18 photos...
Selamat Hari Raya Aidilfitri.....nampaknyer ni first time sambut raya kat perantauan.....mmmm nk kata sedih tu mmg sedih maklumlah berjauhan ngan family tapi at least ada hubby di sisi , so taklah rasa sedih sangat.
sambutan hari raya tetap meriah walau x semeriah kat msia tp kat sini pun tetap boleh mkn juadah2 raya macam kat msia....ramai kat bradford ni yg terror2 masak....so x sedihlah
bagi mengubati kesunyian raya di perantauan, kita ngan hubby decide nk g melawat kawan2 hubby yg berada di southampton dan surrey....konon2 mcm balik kampunglah...so lepas je jamuan raya kat uni, kitaorg bertolak ke southampton ngan baju raya heheheh dan sepanjang jln ke southampton yg mengambil masa 5 jam....kitaorg dok layan lagu raya....wah syahdu betul rasanyer......
alang2 dh sampai surrey, apalagi kitaorg g serbu legoland....mmmm best jugak tp lagi best kalau bawak anak2....x mcm kitaorg...bila main game kat situ cam rasa budak2 besar plak sbb org lain dok sibuk temankan anak2 main...kitaorg laks berdua je...mcm terasa syok sendiri hehehehe


Saturday, 6-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Lord Mayor Parade

 
 
 
View all 12 photos...
hari n i kat city centre ada Lord Mayor Parade....diadakan tiap2 tahun sebagai memperingati sejarah wujudnyer Mayor kat Bradford ni.....parade disertai oleh pelbagai peringkat umur dgn acara kemuncak iaitu perarakan keta2 berhias dlm masa yg sama mempromosi budaya2 yg ada kat Bradford


Tuesday, 7-Aug-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Dublin

 
 
 
View all 18 photos...
memandangkan Ryan Air ada buat promotional tiket 1p to Dublin, kita pun decidelah nk ke Dublin.....alang2 dah murah amiklah kesempatan boleh jimatkan budget.
Trip 2 hari 1 malam dan bermalam di rumah second cousin, Hasbee. Thanks ye kerana menyediakan penginapan.....


Saturday, 14-Jul-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Trip to Cambridge

 
 
 
View all 6 photos...
Hari ni ikut trip university ke Cambridge....bertolak pagi dari university....rombongan bersama E & family dan Kak Fathonah & family


Monday, 14-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Amsterdam

 
 
 
View all 22 photos...
A dream comes true!!after planning for a long time (since in Malaysia actually), we decided to go to Amsterdam....Amsterdam is one of my wish list to visit.....kerana apa....kerana nak tgk tulips. Kenangan 2 thn lepas kembali di ingatan cewah....masa tu kitaorg tgh tunggu flight nk g Beijing and terdengar announcement untuk flight ke Amsterdam....masa tu berangan-angan nak g Amsterdam...so cakap ngan hubby satu hari nanti dia mesti bawak kita g Amsterdam sbb kita nk tgk bunga tulip kat Amsterdam je....and at last impian kita tercapai.

Bertolak dari LBA pukul 7 pagi dan sampai Amsterdam lebih kurang pukul 10 pagi waktu Amsterdam....sesat cari hotel....pusing 2-3 kali x jumpa2 last2 ada sorang mamat yg perasaan kitaorg dari mula, tlg carikan hotel....rupanyer hotel terperosok patutu x jumpa.

Pas check in g jln2 bandar Amsterdam.....since first time g negara Europe, kita rasa kita suka bandar Amsterdam.....sbb bangunan dia yg kita rasa unik sgt....actually kita ni suka sgt ngan senibina bangunan yg cantik2....ronda2 amik gambar, naik cruise g lunch....aktiviti untuk hari ni. Makanan halal pun senang nk dapat....ada 2-3 kedai kebab halal berdekatan ngan Amsterdam Central....so x de masalah....org Islam pun ramai kat sini kebanyakannya berasal dari Arab dan diaorg migrate ke Amsterdam dan buka bisnes kecil-kecilan.

Esoknyer pagi2 lps breakfast terus check out dan terus menuju ke Schipol Airport untuk amik bas ke Keukenhoff Garden....tempat yg nk sgt dituju. Perjalanan dari Shcipol Airport ke Keukenhoff garden mengambil masa lebih kurang setengah jam....kalau x silap. Sampai sana dalam pukul 10 pagi dan org pun masih x ramai....terus masuk dan snap gambar sebanyak mungkin......best sangat dpt tgk tulip walaupun masa kita g tu tulip dah banyak x de sbb taman tu pun lagi 2 hari nk tutup....so kena tunggu thn depan plak.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net